Palvelut

Meidän palvelut

Kaunis Odotus

Alkuraskauden ultraäänitutkimus (6-12 rv)

Kun raskaustesti näyttää positiivista, mielessä myllertää usein lukuisia kysymyksiä. Vastaanotolla kätilön kanssa ei mikään kysymys ole turha tai liian pieni kysyttäväksi. Alkuraskauden ultraääneen voi tulla raskausviikon 6 jälkeen. Aina raskauden kesto ei ole täsmällisesti tiedossa ja tästä syystä parhain tilaisuus tulla ensimmäiseen alkuraskauden ultraääneen on viikoilla 7-8. Ensimmäiset sydämensykkeet voidaan nähdä raskauden ollessa noin viikolla 6+3. Tämä saattaa olla vanhemmille jännittävä ja herkistävä näky. Tässä vaiheessa kätilö voi jo nähdä monta tärkeää asiaa muun muassa sen, että raskaus kehittyy oikeassa paikassa eli kohtuontelossa. Raskauden kesto voidaan määritellä varhaisessa vaiheessa tarkasti ja siten ensimmäinen seulontakäynti neuvolaan osataan varata oikealle raskausviikolle. Samoin nähdään, onko sikiöitä yksi tai useampi. Näin useampi äiti saadaan monikkoraskauden tullessa esiin turvallisesti seurannan piiriin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

  • • Raskausviikko 6+0 (hedelmöityksestä 4 viikkoa) sikiö on noin 5 mm kokoinen. Pieni sydän aloittelee toimintaansa ja käynnistyy viimeistään rv 6+3.
  • • Raskausviikko 7+0 (hedelmöityksestä 5 viikkoa) sikiö on jo noin 10 mm pituinen.
  • • Raskausviikko 8+0 (hedelmöityksestä 6 viikkoa) voidaan ultraäänessä nähdä kehittyviä raajoja ja satunnaista liikehdintää. Päässä näkyy muodostuvat aivokammiot ja selkäranka alkaa hahmottua.Virtauksella usein nähdä myös kehittyvä napanuora. Sikiö on noin 15 mm.
  • • Raskausviikko 9+0 (hedelmöityksestä 7 viikkoa) on sikiön pituus jo yli 20 mm. Raajat erottuvat selkeästi ja liikkeet ovat jo varsin näkyviä.
  • • Kun raskausviikkoja on 10 + voi potkivissa jaloissa näkyä jo varvasrivistö ja vilkuttavissa käsissä sormet. Syke kuuluu varsin nopeana ja 3D/4D-kuvissa saatetaan jo nähdä hellyyttävää tanssia.
  • • Alle 10 raskausviikon ultraääni tehdään yleensä vaginaalisesti. Tällöin saadaan tarkempi näkymä kohtuun kuin vatsanpeitteiden päältä. Tutkimuksen päätteeksi saat mukaasi tulostettuja ultraäänikuvia muistoksi.

Keskiraskauden ultraäänitutkimus (13-26 rv)

Raskausviikon 12 jälkeen olet tervetullut keskiraskauden ultraääneen. Usein vanhemmista voi olla mukavaa nähdä miten vauva kehittyy raskauden aikana, vaikka varsinaista huolta ei olisikaan. Tässä vaiheessa vauva vaihtaa asentoaan vielä vilkkaasti ja sitä on mukava seurata monitorilta. Joskus vauvalla menee peukalo suuhun ja toisinaan vanhemmat saattavat nähdä miten vauvan varpaat saattavat olla notkeasti otsassa kiinni. Ultraäänitutkimuksessa voidaan myös vilkaista vanhemman halutessa vauvan sukupuoli noin raskausviikosta 16 eteenpäin. Vauvan sukupuolen näkyminen riippuu vauvan asennosta kohdussa ja saattaa välillä vaatia kärsivällisyyttä ja odottelua. Täyttä varmuutta ei voida vauvan sukupuolesta ikinä antaa. Useimmiten kuitenkin sukupuoli pystytään todentamaan keskiraskauden ultraäänessä. Jos vanhemmat haluavat pitää vauvan sukupuolen salassa toivon, että asiasta mainitaan ennen tutkimuksen aloitusta. Vauvan painoarvio tehdään tutkimuksen yhteydessä. Painoarvioon tarvitaan kolme mittaa, päälaelta etäisyys korvasta korvaan, vartalon ympärys aina noin navan kohdalta sekä reisiluun pituus. Näistä lasketaan arvio vauvan painosta. Ultraäänessä voidaan myös nähdä napanuora sekä istukan sijainti. Ultraääni-tutkimuksilla ei korvata rakenneultraa, joka tehdään raskauden puolessa välissä. Rakenneultrat eivät kuulu Kauniin odotuksen palveluihin. Muiden ultrien tarkoitus on täydentää vauvaan tutustumista muilla raskausviikoilla. Keskiraskauden ultraääni-tutkimus tehdään vatsan päältä. Kysymyksille on jätetty aikaa. Kaikilla vastaanottokäynneillä voitte puhua mieltä askarruttavista aiheista kiirettömästi. Tutkimuksen päätteeksi saat mukaasi tulostettuja ultraäänikuvia muistoksi.

Keskiraskauden ultraäänitutkimus + Tallennus (rv 13-20)


Keskiraskauden ultraääni taltioinnilla on hyvä vaihtoehto jos haluat pidemmän ultraäänitutkimuksen ja videokuvaa tallenteena muistitikulle. Keskiraskauden ultraäänitutkimus tallennuksella tulee ajoittaa ennen raskauden puoliväliä. Tämän tutkimuksen aikana pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan myös hetken 3D/4D-ultraäänikuvaa vauvoista muistitikulle. Keskiraskauden ultraäänitutkimus ei ole vertailukelpoinen 3D/4D- ultraäänitutkimuksen kanssa vaan se on lisäpalvelu, jonka voi ostaa keskiraskauden yhteyteen. 3D/4D-ultraääniaika on pidempi ja siinä keskitytään perusteellisesti 3D/4D-ultrakuvan saamiseen koko vastaanoton ajan.

Loppuraskauden ultraäänitutkimus (27-40 rv)

Loppuraskaudessa vauvan painoarvio ja vauvan asento ovat tärkeimmät syyt tutkimukselle. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että vain halu nähdä vauvan hellyyttävää touhuilua on hyvä syy tulla loppuraskauden ultraääneen. Samalla voimme keskustella lähestyvästä synnytyksestä ja siihen liittyvistä mahdollisista kysymyksistä.Tutkimuksen päätteeksi saat mukaasi tulostettuja ultraäänikuvia muistoksi.

Loppuraskauden ultraäänitutkimus + Synnytyskeskustelu (27-40)


Voit varata loppuraskauden ultraäänitutkimuksen yhteyteen synnytyskeskustelun. Silloin teille varataan aikaa 1h ja toiveidenne mukaan ultraäänitutkimuksen lisäksi keskustellaan teitä mietityttävistä aiheista synnytyksen lähestyessä. Vanhempien tietojen ja tarpeiden määrä vaihtelee ja siksi tietynlaista kaavaa valmennukselle ei aseteta etukäteen vaan muokkaamme keskustelun palvelemaan teidän tarpeitanne ja mietteitänne. Omalla ammattitaidollani kykenen kertomaan monia huomioon otettavia asioita liittyen tulevaan elämäntapahtumaan. Valmennuksen avulla voin jakaa arvokasta tietoa lähestyvästä synnytyksestä ja vauvan ensihetkistä vanhemmille. Jos vanhemmat toivovat, voimme varata toisen tai useamman valmennuskäynnin, joiden aikana käsittelemme heille tärkeitä aiheita.

3D/4D ultraäänitutkimus (24-28 rv)

3D/4D ultraäänitutkimus on mukava tapa tutustua uuteen perheenjäseneen vaikka koko perheen voimin.Suosittelen 3D/4D- ultraäänitutkimusta rv 24-28 sillä usein tällöin vauvan kasvot ovat jo pyöristyneet, mutta vauva ei vie liikaa tilaa kohdussa, jotta näkyvyys on hyvä.Myös myöhemmillä viikoilla voidaan saada hyvää kuvaa jos vauvan kasvojen edessä on riittävästi lapsivettä.Raja ei ole raskausviikkojen suhteen ehdoton. Vauva touhuilee ja ilmeilee vatsassa ja usein tutkimuksissa kuuleekin jo kommentteja vauvan tutuista piirteistä. Kaikki mahdollinen kuvamateriaali tallennetaan muistitikulle. Tallenteeseen otetaan mahdollisuuksien mukaan sekä liikkuvaa kuvaa, että pysäytyskuvia. Myös niin sanottua 5D-taltiointia voidaan ottaa, joka tarkoittaa näkymää, jossa ihon väri on mahdollisimman lähellä luonnollista. Kuvauksiin varataan noin 45min-1h, jonka aikana vauvalla on mahdollisuus vaihtaa asentoa jos kuvakulma on alkuun hankala. Ennen tutkimusta äidin voi olla hyvä syödä jotain sillä se usein aktivoi vauvaa. Aina vauvan kasvoista ei kuitenkaan saada kuvia sillä vauva saattaa pitää kasvojaan painettuna istukkaan tai kohdunseinämään. Myös raajat tai napanuora saattavat peittää vauvan kasvot. Jos raskausviikot sallivat uuden yrityksen, voimme varata uuden n.30 min ajan maksutta, jossa keskitytään vain vauvan kuvaamiseen. 3D/4D ultraäänitutkimuksessa voidaan halutessa tehdä myös vauvan painoarvio.

Kätilön Vastaanotto

Kätilön vastaanotolla voitte valmistautua lähestyvään synnytykseen, saada apua vastasyntyneen käsittelyyn tai neuvoja imetyksen sujumiseen. Kaikki tapaamiset, joko vastaanotolla tai kotonanne toteutetaan toiveidenne mukaan yksilöllisesti. Raskaus ja lähestyvä synnytys voi aiheuttaa ristiriitaisia tunteita ja tunteet voivat vaihdella onnellisista ajatuksista pelkoon. Isän ajatukset voivat jäädä neuvolavastaanotoilla sivuun ja jäädä kuulematta. Ota rohkeasti puheeksi aiheet, jotka mietityttävät tässä uudessa elämäntilanteessa. Kätilön vastaanotto on valmiina vastaanottamaan juuri sinua askarruttavissa asioissa.

Kaksoset - Ultraäänitutkimus

Kaksosraskauksissa ultraäänitutkimuksiin varataan hieman enemmän aikaa, jotta molempia vauvoja ehditään ihastella riittävästi. Keskiraskauden ultraäänitutkimuksessa vanhemmat usein toivovat kuulevansa pienokaisen sukupuolen ja painon. Siinä vaiheessa raskautta kaksosvauvat vaihtavat vilkkaasti paikkaa ja lisäaika on tarpeen painoa arvioidessa ja sukupuolta kurkistettaessa. Varatessasi varaa aika keskiraskauden ultraäänitutkimus/ kaksoset. Valitessasi tämän ajan on aika normaalia keskiraskauden ultraäänitutkimusta 15 min pidempi.

3D/4D-ultraäänitutkimuksen aika on kaksosilla myös hieman pidempi. Kaksosraskaudessa on riski siitä, että toinen vauvoista jää vähemmälle kuvattaessa sillä tilaa on usein niukasti. Jos molempien vauvojen eteen jää kuitenkin riittävästi lapsivettä, saatetaan hyvin saada kuvia molemmista.Odottavan äidin saattaa myös olla vaikea maata tutkimuksessa pitkää aikaa, joten voit nousta välillä jaloittelemaan.Varatessasi aikaa valitse 3D/4Dultraäänitutkimus/ kaksoset.Valitessasi tämän ajan aika on normaalia 3D/4D-ultraäänitutkimusta 15 min pidempi.